DUIF MET PICKLES EN EEN KROKANTJE VAN MOSTERD” GESERVEERD MET PAUWEL KWAK

Bereidingswijze
Snijd alle groenten in gelijke delen. Blancheer de bloemkool kort. Leg alle groenten een voor een in een diepe schaal en zout telkens gul. Zet minstens 24 uur in de koelkast weg.
Spoel de groenten af. Breng het water met azijn en de rest van de ingrediënten aan de kook en giet over de groenten. Meng goed en doe in een bokaal of plastic doos, sluit goed af en zet weg. Hou wat van de marinade apart voor de afwerking.
Smeer een vel filodeeg in met de eetlepel mosterd en leg er een ander vel bovenop. Bak af op 180°C en laat afkoelen. Breek in de gewenste grootte. Bak de borstfilets kort aan en laat rustig in de pan onder deksel garen gedurende 5 minuten.
Dresseer alles op bord. Werk het gerecht af met filokrokantje, toefjes ingedikte marinade, kerstomaatjes, fijne wortelplakjes en eetbare bloempjes.
Tip
Serveer hierbij een Kwak. Ik durf duif en pickles hier wel mee te koppelen omdat de Kwak een mooie karameltoets heeft. Deze vult het pittige van de pickles goed aan en verzacht deze een beetje zodat die de duif niet overstemmen.

Download PDF

Ingrediënten (4 personen)
– 4 borstfilets van duif
– 1 vel filodeeg
– 1 el mosterd
Voor zelfgemaakte pickles:
– 1/4 bloemkool
– 250 g augurk
– 1/2 rode paprika
– 1/2 groene paprika
– 250 g inleguitjes
– wit van lente-ui
– 1 wortel
– 125 ml water
– 125 ml azijn
– 38 g maïszetmeel
– 50 g rietsuiker
– 12,50 g kurkuma
– Snuifje cayennepeper
– 25 g mosterdzetmeel
– gemberpoeder
Voor de afwerking:
– 4 kerstomaatjes
– fijne plakjes wortel
– eetbare bloempjes