CAPPUCINO VAN SPINAZIE EN KORIANDER MET PAUWEL KWAK, PINCHOS VAN GEROOKTE VIS EN SLAGROOM

Bereidingswijze
Pel de ui en snijd ze in plakjes. Snijd het chilipepertje overlangs open, verwijder de zaadjes en hak fijn. Pel het knoflookteentje en snipper fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Doe er de garam masala, het komijnzaad en het chilipepertje bij en laat even stoven.
Schenk er de warme groentebouillon bij. Snipper de koriander en de platte peterselie en doe bij de soep. Houd 10 minuten net onder het kookpunt. Was de spinazie en doe samen met het citroensap bij de soep. Laat eventjes opkoken en mix de soep fijn. Voeg nu het Kwak-bier toe zodat je de bitterheid net proeft.
Steek de gerookte zalm op stokjes. Klop de slagroom half op. Schenk de soep in glaasjes, lepel de room erover en bestrooi met zout en garam masala. Versier met de pinchos van zalm.
Specificatie
Een smaakexplosie. Het Kwak-bier zorgt voor een milde bitterheid en een subtiele toets van zoethout die dan weer perfect past bij de garam masala. De vettigheid van de gerookte zalm zorgt voor een extra aan dit gerecht. Kan ook koud geserveerd worden.

Download PDF

Ingrediënten (8 glaasjes)
– 250 g rode ui
– 1 groene chilipeper
– 2 teentjes knoflook
– 2 el olijfolie
– 2 el garam masala
– 1/2 el komijnzaad
– 1 l groentebouillon
– 500 g verse spinazie
– 2 bosjes koriander
– 1 bosje platte peterselie
– 20 cl Kwak-bier
– 2 citroenen
– 100 g gerookte zalm
– 25 cl room 40%
– zout
– 1 el garam masala